3 Eylül 2015 Perşembe

Motorsiklet Markaları

Motosiklet markaları denince ilk akla gelenler Yamaha, Honda, Suzuki, Harley Davidson gibi dünya devi markalar olsa da dünya çapında 40 ı geçik sayıda büyük ve yaygın sayılabilecek motosiklet üreten firma vardır. Motosiklet seçimi yapılırken ilk olarak markaya yoğunlaşmak manasızdır. Bunun nedeni ise şu; motosiklet markalarından her biri farklı alanlarda ar-ge çalışmaları yaparak farklı motorlar üretmekte ve motor tutkunları ihtiyaca yönelik motosiklet bulmak istediğinde firmaların faklı beklentiler için ürettiği değişik markalarda üretilmiş motosikletler ön plana çıkmaktadır.

Motosiklet markaları hakkında bilgi sahibi olmak ve bu markaların hangi motosikletleri daha iyi ve sorunsuz ürettiklerini bilmek, özellikle motosiklet alacaklar veya motosikletini değiştirmek ve faklı çeşitte bir motosiklete geçecekler için bilinmesi gereken bir husustur.

Motosiklet markalarını fiyat bakımında değerlendirmek gerekirse her markanın çok pahalı denilebilecek modelleri bulunmasının yanında genelde yeni başlayan veya orta düzeyde kullanıcılar için de ekonomik motosikletter üretmekteler. Ama örneğin BMW ve Harley Davidson gibi markaların çoğunlukla, motosikleti bir yaşam tarzı haline getiren insanlara hitap eden motosikletler yaptıklarını bilmelisiniz.

HONDA




1947 yılında ilk motorsikleti üreten Honda, aynı zamanda dünyanın bir numaralı motor üreticisidir. Firma aynı zamanda otomobil, su motoru, uçak, gemi, tekne, yat ve jeneratör üretmektedir. Kurulduğu yıldan bu yana motorlu taşıtlar üzerinde neredeyse bir dünya devi haline gelmiş ve Japon otomotiv sektörünün gelişmesine ciddi katkılar sağlamıştır.

Japon Devi

Geçmişten günümüze motor sporlarında adı hep bir adım öne çıkmayı başaran Honda, motosiklet sektöründe de geniş kullanıcı kitlesine ulaşmayı başararak dünyanın en büyük motosiklet üreticisi haline gelmiştir.

Ayrıca dünyada ilk olarak hava yastıklı motorsiklet üreten firma Honda'dır.

YAMAHA




1955 yılında kurulan Yamaha adlı motosiklet firması Japonya'da küçük bir atölyede üretime başlayarak dragonfly adı verdikleri ilk motorsikletini üretti. O günden bu güne sektörün en iyilerinden olabilme adına verdikleri mücadelenin başarısı, şimdi Yamaha'nın dünyanın çoğu ülkesinde kullanılan bir motosiklet olmasından anlaşılıyor.

Yahama firması uçak pervaneleri ile başladığı serüvenine motosiklet, arazi araçları, golf arabaları, bot motorları üreterek devam etti. Tabi ki en başarılı olduğu sektör motosiklet oldu.

R1 İle Gelen Başarı

Firma 1998 yılında Yamaha YZF R-1 adında heyecan verici yarış motosikletini üreterek bir anlamda sükse yapmış oldu. Üretildiği yıllarda en dikkate değer yarış motosikleti olarak değerlendirildi.

BMW

Şirket, 1913 yılında Almanya'nın Münih kentinde kurulmuştur.İlk yıllarda uçak motoru üretimi yapan firma daha sonra otomobil alanında faaliyetlerine devam etmiş fakat istediği başarıyı ilk yıllarda yakalayamamıştır. 1960'lı yıllarda ürettiği otomobiller yaygınlaşmaya başlayan BMW firmasının logosundaki artı işareti aslında bir uçak pervanesidir, mavi kısımlar gökyüzünü simgeler.

BMW, ilk başarılı motosiklet üretimini 1923 yılında R32 modeliyle hayata geçirmiştir.Çift silindirli boxer motora sahip bu model, hava ile soğutuluyordu. R32 motor tipi günümüze kadar bir çok değişiklikten geçse de günümüz teknolojisine uygun hale getirilerek, BMW'nin tüm R tipi motorlarında halen kullanılmaktadır.

Uçak Motorundan Motosiklete

Artık uçak motoru üretmeyi bırakıp motosiklet üzerinde yoğunlaşan BMW, ikinci dünya savaşında Alman ordusuna R75 modelinin sepet eklenmiş halinden çok miktarda satmayı başarmıştır. 1983 yılında ise su soğutmalı ve üç ve dört sıralı silindire sahip K serisi spor motorların lansmanını yapmıştır. Çok geçmeden zincir tahrikli F ve G serisi BMW motorları da piyasaya sürmeyi başarmış ve yenilikçi tasarım konusunda kendini ispatlamıştır.

BMW motorlarının en önemli özelliği, daha çok güvenlik ön plana alınarak üretilmeleridir. Dünya çapında en çok satılan motosiklet ünvanını taşır.Ürettiği 4 ve 6 silindirli önüne geçilemez performanstaki motorlarıyla dünyanın en iyi motosiklet üreticisi olduğunu kanıtlamıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder